måndag 2 april 2012

TÄVLING


Paletten inbjuder konsthögskolorna i Göteborg till;
Konst affisch tävling.
Göteborg är hem åt Sveriges mest aktuella konsttidskrift, Paletten, som i och med den nytillträdda redaktörstrion; Sinziana Ravini, Fredrik Svensk och Milou Allerholms arbete, även har tagit klivet fullt ut på den internationella konstarenan.
Vi utlyser härmed Palettens konst affisch tävling för konsthögskolorna i Göteborg med inlämning senast den 18e April.
Det vi efterlyser är konstverk som passar för en affisch i valfri storlek och färger. Beräknad upplaga är 300ex och ersättning enligt KRO rekommendationer kommer att utgå. Vi lägger till en minimal text i marginalen med Palettens namn som avsändare, konstnärens namn samt eventuell titel på verk.
Bidrag skickas in per post men behöver inte vara i affisch storlek utan tänkt storlek kan framgå tydligt skrivet på baksidan, tillsammans med namn, telefon nummer, skola och mailadress.
Tävlingsbidrag märks med rött ”Tävling” och skickas till: ”Tävling” Paletten, Heurlins plats 1, 413 01 Göteborg.
Affischen kommer att affischeras i centrala Göteborg samt i en av vinnande konstnär utvald stadsdel i Göteborg.
Tävlingen ingår i en serie verk för affischpelarna i Göteborg under våren 2012. Även konstnärerna Anna Uddenberg, Stockholm och Goran Hassanpour, Göteborg, kommer att visa varsitt verk för affisch i stadsrummet.
Affischtävlingen för Konsthögskolor i Göteborg är ett led i Palettens utvidgade publika program för Göteborgspubliken. En lokal förankring samt spridningen av immateriella konstnärskap i offentlig miljö är utgångspunkten i Palettens utvidgade publika program, här riktar vi oss mot en oinitierad publik.
Vid frågor maila till; Frida, Paletten styrelsen, fridayngstrom@gmail.com.
Välkomna med era ansökningar!
/Paletten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar