onsdag 22 februari 2012

TIPS till lärare och skolor

Länk

Konst+Aktivism. Get artivated!


Under två intensiva veckor öppnar vi upp dörrarna för den totala omvandlingen av Göteborgs Konsthalls utställningsrum. Med text, tejp, textil och en massa engagemang kommer kollektiva konstverk att växa fram när konstnärer, skolklasser, föreningar, aktivister och besökare tillsammans bygger upp, skapar nytt och kommenterar varandras uttryck. Nu har ni chansen att bli en del av detta!

Ni kommer tillsammans med konstnärer och konstpedagoger att få vara med i olika workshops som utgår från TEXT, TEXTIL och TEJP. Lektionen bjuder även på en introduktion kring förhållandet mellan konst och aktivism samt diskussion kring rätten att få uttrycka sig själv och sina åsikter. Ta konsthallens rum i besittning och förverkliga era kreativa idéer - Get artivated!

Genom att integrera lektionen i undervisning arbetar ni med flera av de estestiska perspektiven som lyfts fram i varje ämne i Lgr11. Konst+Aktivism är ett konstpedagogiskt projekt i samarbete med KulturUngdom under perioden 10-25 mars.




http://www5.goteborg.se/prod/kultur/kulturforvaltningen/kursbokning.nsf/sok/3E7EF808192CA035C1257980002B719D?OpenDocument

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar