torsdag 15 mars 2012

Vad gör du? Samtidskonst som pedagogisk handling

Vem är det du är när du gör det du gör?

En fristående kurs som analyserar och experimenterar med lärar- och konstnärsyrket som samtidskonst och pedagogik. Kursen syftar till att teoretiskt och praktiskt tillämpa och reflektera över hur dessa yrken använder sig av relationella, sceniska och performativa metoder med hjälp av teorier som performativitet, relationellpedagogik och -estetik, queerteori och normpedagogik. Genom att ställa dessa två arketypiska, men föränderliga grupper, bredvid varandra skapas möjligheten att synliggöra likheter och olikheter.

En viktig del i kursen är det interdisciplinära och gemensamma lärandet som uppstår i mötet mellan dessa två grupper. Kursen bygger på föreläsningar, praktiska övningar och workshops ämnade att utveckla och lära studenten att analysera sitt egna pedagogiska och konstnärliga arbete. Kursen examineras med aktivt deltagande i ett avslutande seminarium och med att skriva en essä.

Vem vänder sig kursen till?

Behörig till kursen är student som har erhållit minst 60 hp inom de pedagogiska eller konstnärliga ämnesområdena.

Kursen ges på grundläggande nivå på kvartsfart, kvällstid.

Kursperiod

3 september - 21 december

Kursplan

Ansökan

Under perioden 15 mars - 16 april gör du en webanmälan på antagning.se samt skickar alla formella dokument som styrker din behörighet till VHS Antagningsservice 833 82 Strömsund. Kursens anmälningskod meddelas inom kort.
Klicka här för att komma direkt till anmälan klickbar inom kort.

Kursledare

Fredric Gunve fredric.gunve@hdk.gu.se

Har du frågor om ansökan vänd dig till Maria Nordqvist maria.nordqvist@gu.se




http://hdk.gu.se/sv/nyheter/2012/vad-gor-du-samtidskonst-som-pedagogisk-handling-%E2%80%93-75-hogskolepoang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar